french blonde taylor swifts favorittdrink

Popstjernen Taylor Swift er kjent for sin forkjærlighet for fargerik mote og catchy poplåter. Men visste du at hun også har en favorittdrink? Swifts foretrukne cocktail er French Blonde, en forfriskende variant av den klassiske drinken French 75.

French 75 ble oppfunnet på 1920-tallet og har champagne og gin som hovedingredienser. French Blonde tar denne oppskriften et steg videre ved å erstatte gin med vodka, noe som gir en mykere og litt søtere smak. I tillegg til vodka, inneholder drinken sitronsaft, sukkerlag og champagne. Den perfekte kombinasjonen av syrlighet, sødme og bobler!

Ifølge Swift selv passer French Blonde perfekt som en aperitif før middag. Den livlige og forfriskende smaken vekker appetitten, samtidig som boblene gir en følelse av fest og feiring.

Her er oppskriften på French Blonde

Ingredienser

  • 60 ml vodka
  • 30 ml sitronsaft
  • 15 ml sukkerlag
  • Champagne eller musserende vin

Slik gjør du

  1. Hell vodka, sitronsaft og sukkerlag i en shaker med isbiter. Rist godt.
  2. Sil blandingen over et champagneglass.
  3. Topp glasset med musserende vin eller champagne.
  4. Pynt eventuelt med en sitronskive på kanten av glasset.

French Blonde har en herlig balanse mellom det syrlige og søte. Vodkaen gir drinken en mykere smak enn den opprinnelige French 75, som er laget på gin. Sitron og bobler gir den perfekte, forfriskende smaken som har gjort denne til en av Taylor Swifts favoritter.